Založ si blog

Erich Segal – Príbeh našej lásky

Túto knihu som našla v starej babkinej knižnici. Doma sa hneď zvrtla debata o tom, komu vlastne patrí, ako o všetkých knihách už dávno zabudnutých a znovu objavených.
Na čítanie tejto tenučkej knižky, ktorá má asi okolo sto strán, som sa už tešila, pretože od príbuzných, ktorí ju čítali, som na ňu počúvala iba samé chvály.
Sadla som si k nej večer a asi za dve hodiny som ju mala celú prečítanú. Je to ľahká kniha na jedno posedenie, ktorá nemá skoro žiadne zložité opisy postáv ani prostredia, ktoré si vyžadujú veľkú trpezlivosť, kým sa cez ne človek prelúska a nemusíte ani vynaložiť všetku svoju fantáziu na predstavovanie si prostredia. Je to jednoducho písaný príbeh zo života mladých ľudí.
Oliver, syn bohatých rodičov a Jenny, chudobná dcéra prisťahovalca sa v jeden deň nečakane stretnú a začne sa ich študentský románik, ktorý neskôr vyústi do veľkej lásky. Po spoločných schôdzkach sa rozhodnú zosobášiť, aj napriek nesúhlasu Oliverovho otca. Ako manželia bývajú v skromnom byte a snažia si zarobiť. Majú veľa plánov a snov. Ale vtom Jenny ochorie a nakoniec chorobe podľahne.
Nie je to najlepšia kniha na svete, ale oplatí sa jej venovať jeden večer.
Smutnú Love story nech si prečítajú všetky romantičky, ktorým nevadí smutní dej a sú pripravené vyroniť aj zopár sĺz na záver príbehu. Tento americký príbeh je aj sfilmovaný. Voľné pokračovanie tejto knihy má názov Oliverov príbeh, ktorý si tiež vyslúžil film.

Krstný otec

17.10.2014

Mario Puzo Ďalšia kniha z knižnice požičaná na základe dobrých ohlasov mojich známych. Krstný otec. Zaujímavý názov, dobrá kniha. Prvýkrát som čítala knihu s takou tematikou. Vedela som, že táto kniha je o mafiánoch. Ale to bolo všetko. Čakala som všeličo. Ale to, čo som nakoniec našla, ma milo prekvapilo. Najviac ma zaujalo, ako don Corleone spomínal na svoju [...]

Zlodejka kníh

09.09.2014

Markus Zusak Keď vyšlo druhé vydanie, rozmýšľala som, či si mám túto knihu kúpiť. Rozhodla som sa kúpiť, pretože: Po prvé: pozrela som si film a dej ma okamžite zaujal a uvažovala som, ako to asi môže byť napísané. Po druhé: čítala som recenzie na internete. Boli rôzne, ale pozitívne prevažovali nad negatívnymi. A po tretie: kniha boli na internete aj v kníhkupectve [...]

Ak zostanem

12.08.2014

Gayle Formanová Zháňala som túto knihu dlho. Po prečítaní recenzií som sa rozhodla, že ju musím mať. Obehala som kníhkupectvá, ale všade bola vypredaná. Rovnako neúspešná som bola aj pri hľadaní na internete. Našla som ju až v knižnici. Musela som si ju zarezervovať. Napokon som sa k nej dostala až o dve mesiace. Je to malá knižočka so zaujímavým obalom. Skôr novela [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 46087x
Priemerná čítanosť článkov: 2004x

Autor blogu

Kategórie