Posledná pieseň

18. októbra 2013, pata, mesto michalovce

Nicholas Sparks

Sedemnásťročná Veronica (Ronnie) je rebelka. Fláka školu, kradla v obchode, nosí vyzývavé oblečenie. Jej rodičia sú rozvedení. Otec žije v dome na pláži v Severnej Karolíne a Ronnie žije s mamou a mladším bratom v New Yorku. Jej otec bol kedysi známy klavirista a Ronnie má tiež veľký talent, ale od rozvodu rodičov už na klavír nehráva. Raz ju jej mama prekvapí a pošle ju aj s bratom stráviť leto s otcom. Ronnie je veľmi nahnevaná, stále sa s otcom háda a väčšinu času trávi sama na pláži. Až jedného dňa stretne krásneho a sympatického Willa. Zaľúbi sa doňho a spolu prežívajú krásny románik. Ale vtom Ronnie zistí, že jej otec zomiera na rakovinu. Ronnie prežíva lásku v rôznych podobách- lásku k chorému otcovi, matke, Willovi, bratovi, kamarátom.
Naozaj dobrá kniha. Autor v nej opisuje lásku v rôznych podobách – rodičovskú, súrodeneckú, lásku kamarátov, partnerskú. Je i plná citu, starostí a smútku, ktoré niekedy láska so sebou prináša.
Prvé stránky sa mi zdali byť trochu nudné, románik Ronnie s Willom ma veľmi nebavil, ale od stredu som ju už hltala plnými dúškami. Na záver som vyronila aj zopár sĺz.

Nicholas Sparks má veľa kníh a stále mu vychádzajú dalšie. Videla som aj film na motívy knihy Posledná pieseň a Drahý John. Hoci sa film Posledná pieseň do našich kín nedostal, je celkom dobrý. Ale film Drahý John sa mi nepáčil. Tiež je tam téma rakovina. Ďalšie knihy sú napríklad: Zápisník jednej lásky, Správa vo fľaši, Útočisko, To najlepšie zo mňa, Bezpečný prístav, … .

Knihu s peknou obálkou som dostala ako darček na Vianoce. Je pre vekovú kategóriu od 11 do x rokov a zaujme hlavne mladé dievčatá.