Založ si blog

Krstný otec

Mario Puzo

Ďalšia kniha z knižnice požičaná na základe dobrých ohlasov mojich známych.
Krstný otec. Zaujímavý názov, dobrá kniha.
Prvýkrát som čítala knihu s takou tematikou.
Vedela som, že táto kniha je o mafiánoch. Ale to bolo všetko.
Čakala som všeličo. Ale to, čo som nakoniec našla, ma milo prekvapilo.
Najviac ma zaujalo, ako don Corleone spomínal na svoju minulosť a opisoval, ako sa z neho stal mafiánsky boss.
Dej ma vtiahol hlboko. Nevedela som predvídať, čo sa udeje ďalej a to ma hnalo do čítania.
Tipovala som jedno, ale s postavami sa stalo iné. Autor sa s nimi zahral a nakoniec skončili úplne ináč ako som predpokladala.
Strhujúci príbeh. S nečakaným záverom, veľa postáv, krásna krajina.
Mario Puzo nepísal hanlivo, písal skutočne. Obľúbila som si dona Corleona a jeho rodinu, súcitila s nimi, ľutovala ich. A pritom to boli mafiáni. Mali pod palcom obrovské impérium, množstvo ľudí. Oni pískali a všetko sa točilo okolo nich. A pritom ich moc rozmnožil jeden človek – Vito. Pomáhal ľuďom a oni sa stávali jeho dlžníkmi. Niekto ho o niečo poprosil a on to vykonal s prísľubom priateľstva a splatenia dlhu. Bolo to všeličo – vražda, podvod, krádež, úplatok.
Ak si poviete, nie, neprečítam si túto knihu, pripravíte sa o skvelý zážitok.
Je napínavá a dobre napísaná. Moderná. A k tomu ešte krásne prostredie talianskej Sicílie.
Rovnako dobré sú aj filmy. Kniha má aj viac pokračovaní. Aj na nich počúvam samé chvály. Žeby som zašla do knižnice aj po druhú časť?

Zlodejka kníh

09.09.2014

Markus Zusak Keď vyšlo druhé vydanie, rozmýšľala som, či si mám túto knihu kúpiť. Rozhodla som sa kúpiť, pretože: Po prvé: pozrela som si film a dej ma okamžite zaujal a uvažovala som, ako to asi môže byť napísané. Po druhé: čítala som recenzie na internete. Boli rôzne, ale pozitívne prevažovali nad negatívnymi. A po tretie: kniha boli na internete aj v kníhkupectve [...]

Ak zostanem

12.08.2014

Gayle Formanová Zháňala som túto knihu dlho. Po prečítaní recenzií som sa rozhodla, že ju musím mať. Obehala som kníhkupectvá, ale všade bola vypredaná. Rovnako neúspešná som bola aj pri hľadaní na internete. Našla som ju až v knižnici. Musela som si ju zarezervovať. Napokon som sa k nej dostala až o dve mesiace. Je to malá knižočka so zaujímavým obalom. Skôr novela [...]

Denník Anny Frankovej

23.07.2014

Denník Anna Franková dostala k narodeninám. Bolo to v roku 1942. Potom sa jej rodina musela ukryť. Jej sestra Margot dostala predvolanie do pracovného tábora. Ukrývali sa vo firme Opekta v Amsterdame, kde pracoval jej otec a so všetkým im pomáhali ich priatelia. Anna v denníku opisuje najprv svoju školu, neskôr život v úkryte. Žili tam ôsmi. Mali málo miesta, peňazí, jedla, [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Vytvoria štáty NATO protidronový dáždnik nad Ukrajinou? Navrhujú to nemeckí poslanci

13.05.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Niektorí nemeckí poslanci sú za zostreľovanie ruských dronov nad západnou Ukrajinou raketami, ktoré by štartovali zo susedných členských štátov NATO.

hasiči Trenčín auto požiar

Pri požiari budovy bývalej telocvične v Šahách sa zranili traja hasiči

13.05.2024 06:10

V nedeľu večer zasadol mestský krízový štáb, informovala radnica.

Macron, Zelenskyj

Macron vysvetlil, či sa Francúzsko chystá do vojny s Ruskom

13.05.2024 06:00

Už niekoľko týždňov je Francúzsko v centre debaty, či by Západ mohol vojakmi pomôcť Ukrajine v jej boji proti ruskej agresii.

eurovoľby, ódor, kaliňák, sulík, danko, taraba

Posledná volebná bitka. Koaliční kandidáti Brusel osočujú, no chcú niekoľkotisícové platy z EÚ: Smer a PS čaká finálny boj

13.05.2024 06:00

V eurovoľbách je hlas ľudu o niečo silnejší. Obháji PS triumf spred piatich rokov alebo zavŕši Smer do tretice mobilizáciu voličov?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 46254x
Priemerná čítanosť článkov: 2011x

Autor blogu

Kategórie